Dit zijn de meestgestelde vragen over Disney Plus

Disney Plus is de streamingsdienst van The Walt Disney Company.
Op Disney Plus worden films, series en korte content van onder andere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic aangeboden. Disney Plus biedt daarnaast verschillende Originele films, documentaires, live-actionseries en animatieseries. Er zal ook exclusieve content op komen te staan die speciaal voor Disney Plus geproduceerd wordt. Aangekondigd zijn: een Marvel-show op basis van Loki, een Star Wars-show genaamd The Mandalorian en een Pixar-show op basis van Monsters Inc.
Desktop en mobiel: Via de officiële Disney Plus website, disneyplus.com. Apple TV: Download de Disney Plus app in de App Store op je Apple TV-apparaat. Playstation 4: Ga naar www.disneyplus.com/ps4 om je te registreren. Xbox One: Ga naar www.disneyplus.com/xbox om je te registreren.
Disney Plus kost € 6,99 per maand. Het is voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten. Dit kost je € 69,99, je krijgt dan dus twee maanden helemaal gratis! Klik hier om een maand of jaarabonnement af te sluiten.
Nee, Disney biedt geen gratis proefperiode meer. Disney Plus kost € 6,99 per maand. Het is voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten. Dit kost je € 69,99, je krijgt dan dus twee maanden helemaal gratis! Klik hier om een maand of jaarabonnement af te sluiten.
Disney Plus VIP-toegang is een nieuwe manier om nieuwe exclusieve content (inclusief films) tegen extra betaling aan te bieden, voordat deze beschikbaar komen voor reguliere abonnementhouders. De films die met VIP-toegang bekeken kunnen worden waren aanvankelijk voor de bioscoop bestemd. 'Mulan' is hier het eerste voorbeeld van.
Wij hebben een handleiding geschreven hoe je Disney Plus met een paar simpele klikken kunt opzeggen. Klik hier voor de handleiding.
Op dit moment is Disney Plus beschikbaar via een internetbrowser, op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Android telefoons, Android tablets, Android televisietoestellen, LG televisietoestellen, Samsung televisietoestellen (modellen vanaf 2016), Google Chromecast en aan Chromecast gelinkte apparaten, PlayStation 4 en Xbox One.
Je kan Disney Plus op vier verschillende apparaten tegelijk kijken op één account? Dat betekent dat er in principe met vier personen tegelijk gekeken kan worden. Daarnaast kunnen er per abonnement zeven profielen aangemaakt worden. Voor elk profiel kan een Disney-avatar gekozen worden en wordt er een kijklijst bijgehouden.
In Nederland gebruikt Disney Plus het classificatiesysteem van de Kijkwijzer voor het beoordelen van content. De Kijkwijzer wordt beheerd door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM). Alle pictogrammen en betekenissen kan je hier zien.
Op 12 november 2019 is Disney Plus officieel gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Op 19 november volgen Australië en Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zal Disney Plus binnen twee jaar op alle grote markten beschikbaar zijn.
Disney heeft aangegeven alleen gezinsvriendelijke content op Disney Plus te plaatsen. Dit betekent dat films zoals Deadpool of Logan niet op Disney Plus komen. Marvel-shows zoals Daredevil zullen ook niet te zien zijn, maar die kan je dan weer lekker op Netflix kijken.
Ja zeker. In dit artikel staat hoe je jouw favoriete films of series kan aanvragen voor Disney Plus.
Als Disneyplusser krijg je een ultra-high-definition kijkervaring tot 4K Ultra HD-videoweergave en Dolby Atmos meeslepende audio, mits je apparatuur dit ondersteunt.
Zonder wifi toch je film af kijken? Dat kan! Als Disneyplusser heb je, mits de content volledig in het bezit is van Disney, via de Disney Plus app toegang tot een onbeperkt aantal downloads van shows en films, om ze later offline te kunnen bekijken. Je kunt op maximaal tien apparaten tegelijk downloads opslaan.
Voor originele Disney Plus films zijn ondertitels in 16 talen beschikbaar. Voor bibliotheektitels zijn bij de lancering vier talen beschikbaar (Engels, Nederlands, Spaans en Frans).
Je kan op Disney Plus een Kinderprofiel aanmaken. Een Kinderprofiel omvat over het algemeen titels met de classificatie TV-7FV of G in de Verenigde Staten. Dit is vergelijkbaar met een Kijkwijzer voor Alle Leeftijden. Op basis van lokale classificaties en culturele gevoeligheden kan het echter voorkomen dat bepaalde titels zijn uitgesloten en titels met een classificatie die vergelijkbaar is met de Amerikaanse PG-classificatie (ouderlijke begeleiding) zijn opgenomen. Dit kan per regio verschillen.
Heb je vragen, opmerkingen of problemen? Aangezien wij een officieuze en onafhankelijke fan- en informatiewebsite zijn, kunnen wij je hierbij helaas niet helpen. Neem hiervoor contact op met Disney Plus. Op deze pagina zie je onderaan op welke manieren dit kan.
Zorg ervoor dat als je een pop-up blocker, contentfilter, antivirussoftware of een proxy-accelerator gebruikt dat deze uit staan. Deze software kan de videostreaming verhinderen. Schakel deze services uit en probeer het opnieuw.
Ja, abonnees kunnen genieten van een ultra-high-definition kijkervaring met programma’s tot wel 4K (Ultra HD) video playback in Dolby Vision met ultra-vivid beeld, HDR10 en Dolby Atmos surround-geluid op apparaten die dit ondersteunen.
Disney Plus is een afzonderlijk abonnement dat geen streamingtoegang biedt tot de lineaire Disney-netwerken, zoals Disney Channel. Disney Plus omvat een grote bibliotheek en nieuwe originele programma's van deze merken.
Op dit moment niet. Disney heeft zichzelf ten doel gesteld om zijn streamingsdienst Hulu in 2021 in Europa te lanceren. Meer informatie is tot op heden niet bekend gemaakt.
Nee, Disney Plus is volledig reclamevrij.
Disney heeft laten weten dat het aanbod wereldwijd grotendeels hetzelfde is. Echter kunnen er per land kleine veranderingen in aanbod zijn.
Ja. Zodra een serie of film zijn run op Disney Channel gemaakt heeft, zal hij op Disney Plus verschijnen. Hoe lang dit duurt is per titel afhankelijk en niet van te voren te zeggen.
Ja, dat klopt. Disney-films zullen gefaseerd van Netflix verdwijnen en toegevoegd worden aan Disney Plus. Dit heeft alles te maken met de rechten voor de films.