Film Hamilton ruim een jaar eerder te zien op Disney Plus

0
hamilton, disney plus,

De film van de succesvolle theatermusical Hamilton krijgt door de coronacrisis geen bioscooprelease en komt rechtstreeks naar Disney Plus. Vanaf 3 juli is de populaire musical te zien op de streamingdient. Dit heeft Disney vandaag bekendgemaakt.

Klik hier als je nog geen Disney Plus-abonnee bent en Disney Plus graag 7 dagen GRATIS wil proberen of klik daarvoor op onderstaande banner.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Jaar eerder

Hamilton zou oorspronkelijk pas op 15 oktober 2021 het licht zien. De Broadway-productie komt dus ruim een jaar eerder naar Disney Plus. Disney heeft voor 3 juli gekozen omdat dit één dag is voor 4 juli, een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

De opnames van zijn gemaakt met de originele Broadwaycast in het Richard Rodgers Theatre in New York.

Voor de aankoop van de uitzendrechten van Hamilton zou Disney naar verluidt zo’n 75 miljoen dollar (ongeveer 67 miljoen euro) betaald hebben. De titel is al jaren een van de grootste theaterhits ter wereld en sleepte vele prijzen in de wacht.

Hamilton gaat over het leven van de eerste Amerikaanse minister van Financiën, de politicus Alexander Hamilton (1755 of 1757-1804). De musical is gebaseerd op de biografie Alexander Hamilton, die in 2004 werd uitgebracht door auteur Ron Chernow.